Feestfabriek (Zwarte Cross & Mañana Mañana) komt in handen van Superstruct
Oude posters op het Feestfabriek-kantoor.

Feestfabriek (Zwarte Cross & Mañana Mañana) komt in handen van Superstruct

  •  'De landsgrenzen over'
  •  31 maart 2021
  •  

Het Britse Superstruct heeft een meerderheidsaandeel gekocht in De Feestfabriek Alles Komt Goed, de organisator van de Zwarte Cross en Mañana Mañana. Volgens de organisatie achter de Achterhoekse festivals verandert er qua inhoud niets aan de formules van beide evenementen.

"Supterstruct wil juist de identiteit van het bedrijf behouden", aldus mede-directeur Ronnie Degen. "We zijn uniek in ons soort. Ze willen ons juist helpen met de synergievoordelen met betrekking tot andere festivals, omdat zij 25 festivals in Europa en nog eens zeven festivals in Australië organiseren. Met het meerderheidsaandeel dat ze hebben verworven is de continuiteit gewaarborgd en zijn we klaar voor de toekomst."

Organisatoren Degen en Gijs Jolink zien wel hun kompaan Hendrik Jan Lovink vertrekken. Lovink besloot meer tijd te willen maken voor zijn gezin en zich bezig te gaan houden met andere dingen: "Ik weet nog niet precies wat ik ga doen, maar ik wil sowieso meer muziek gaan maken en wat meer gaan crossen." Degen en Jolink gaven aan door Superstruct te zijn gevraagd om door te gaan tot in ieder geval 2024.

Over de landsgrenzen

Met het instappen van Superstruct is het volgens Jolink ook makkelijker om het concept van de Zwarte Cross over de landsgrenzen te brengen: "Ik denk dat het unieke concept dat we hebben en de laagdrempeligheid van het festival ook in andere landen wel aanspreekt. Vooralsnog hebben we geen concrete plannen daarvoor overigens."

Degen was ook optimistisch over de mogelijkheden over het doorgaan van de festivals dit jaar: "We verwachten dat Zwarte Cross en Mañana Mañana in respectievelijk augustus en september door kunnen gaan. We zijn ook aan het kijken of we in juli wat kunnen organiseren in de open lucht of in een feesttent, op de manier zoals dat al eerder is gebeurd tijdens de testevents van Fieldlab."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.