Brummen krijgt 1,8 ton om energie te besparen

Brummen krijgt 1,8 ton om energie te besparen

De gemeente Brummen gaat inwoners helpen bij het besparen van energie in hun huis. Het gaat om kleinschalige maatregelen bij koop- en huurwoningen. Met de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) is daarvoor deze maand 1,8 ton toegekend door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Naar verwachting kunnen inwoners vanaf dit najaar gebruik maken van de verschillende acties. Deze regeling moet een bijdrage leveren aan de vermindering van de CO2-uitstoot en de verlaging van woonlasten voor inwoners. De aanvraag is opgesteld in samenwerking met energiecoöperatie BrummenEnergie, woningcorporatie Veluwonen en het Regionaal Energieloket. Wethouder Pouwel Inberg is erg blij met het beschikbare geld: "Op deze manier stimuleren we onze inwoners om hun huis te verduurzamen door kleinere, maar ook door grotere energiemaatregelen."

Marco de Wilde (directeur Veluwonen): "Het is mooi dat zowel huurders als woningeigenaren geholpen worden om energiemaatregelen te nemen. Het sluit prachtig aan bij onze zonnepanelen-actie." Ook Jan Emmerzaal, voorzitter van BrummenEnergie, is verheugd met de toekenning van het bedrag. Energie besparen levert altijd wat op. Want de energie die je niet gebruikt, is de schoonste die er is."

Energieconciërges

Het geld wordt besteed aan bespaarbonnen voor bijvoorbeeld tochtstrips, radiatorfolie of ledlampen. Maar ook is er geld voor de gezamenlijke inkoop van zonnepanelen, de inzet van energieconciërges en wijkgericht advies. De energieconciërges geven voorlichting aan huurders, maar kunnen ook meteen deze energiebesparende maatregelen in huis voor inwoners uitvoeren. Er komen ook webinars waar je informatie kunt krijgen over bijvoorbeeld isolatie, ventilatie en warmtepompen. Over de uitvoering van deze acties worden inwoners later nader geïnformeerd.

Tips om je huis te verduurzamen...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.