Flinke vechtpartij in binnenstad: twee tieners uit Warnsveld opgepakt

Flinke vechtpartij in binnenstad: twee tieners uit Warnsveld opgepakt

Jongeren hebben zaterdag vlak voor middernacht een flink potje lopen matten in de binnenstad. Een groep jongeren van buiten de stad werd belaagd door jongeren uit de gemeente.

Ze hadden muziek aan, maar moesten deze uitzetten. De belagers vroegen dit door te dreigen met een mes. Politieagent Marien ten Brinke: "De groep was niet uit op ruzie en besluit de muziek uit te zetten en terug te lopen richting het station om Zutphen te verlaten."

Maar daarmee was de kous niet niet af: "De belagers volgen de groep en een 17-jarige jongen, het slachtoffer wat wij bebloed aantroffen, wordt door meerdere jonge mannen hard op zijn gezicht geslagen." Op foto's is te zien dat er aardig wat bloed op de stoep lag.

'Het waren pestkoppen'

Een ondernemer heeft het zien gebeuren. "Het ging er hard aan toe. Die tieners waren flinke pestkoppen, dat kon je horen aan hun toontje. Ze waren gewoon uit op een potje vechten", legt hij uit. "Het was triest, gelukkig was de politie er heel erg snel."

Er zijn twee tieners aangehouden: één van 16 jaar en één van 19 jaar, beide afkomstig uit Warnsveld. "Meerdere aanhoudingen sluit ik niet uit want er zijn meer verdachten in beeld", beklemtoont Ten Brinke.

'Is het verveling?'

De wijkagent uit op social media zijn frustratie over het incident. "Is het verveling? Willen ze tof doen tegenover hun maatjes? Moeten ze de grote jongen uithangen? Ik snap dat echt niet en voel me dan echt kwaad worden!"

Verslaggever Jesse Sprikkelman legt uit...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.