Plannen voor illegale oud & nieuw-feestjes in Zutphen

Plannen voor illegale oud & nieuw-feestjes in Zutphen

In Zutphen en omgeving zijn al plannen gemaakt voor wilde oud & nieuw-feestjes. En dat is best gek, want je mag maar twee mensen thuis ontvangen om de jaarwisseling mee te vieren.

Op social media en in WhatsApp-groepen gaan uitnodigingen rond voor feestjes die in de buurt georganiseerd worden. Eén jongen heeft zelfs een boerenschuur weten te regelen. "Komen jullie chillen met oud en nieuw? Er is techno, neem zelf wat drank mee", staat in zijn uitnodiging. Ook zou hij het waarderen wanneer je even meldt dat je komt.

Een lid uit de WhatsApp-groep deelde screenshots van het gesprek met deze nieuwswebsite. Daarin werd de jongen flink aangepakt "Je wil toch geen doden op je geweten hebben", zegt iemand. Een ander schrijft: "Jij wil de eerste uren van 2021 in de cel doorbrengen begrijp ik?" De jongen in kwestie zegt dat hij het feest vooralsnog door wil laten gaan.

Virusontkennners

Ook worden er, illegaal, dingen georganiseerd die van kleinere orde zijn. Groepen vrienden, van soms meer dan twintig man, zijn voornemens bij elkaar te komen. Maar ook zijn er wat virusontkenners die "gewoon iedereen laten langskomen", zegt één van hen op social media.

De politie zegt dat de maatregelen niet voor niks zijn. "De meeste besmettingen vinden nu plaats op feestjes en familiebijeenkomsten. Het aantal bezoekers dat we thuis (binnen en buiten) ontvangen is daarom teruggebracht." Ze raden iedereen het feest even één jaar over te slaan.

Coronafeestjes

Er zijn alle verschillende 'coronafeestjes' beëindigd in de regio En lang niet overal was de politie welkom “Agenten stappen naar voren om de samenleving te beschermen en uitvoering te geven aan maatregelen met betrekking tot de Corona-pandemie", leggen ze uit

Of de politie tijdens de jaarwisseling ook hard gaat optreden is nog onduidelijk. Ze hebben namelijk een staking aangekondigd omdat een loonsverhoging voor agenten uitblijft. Dit kan zo niet langer volgens Gerrit van de Kamp, voorzitter politievakbond ACP. Een stakingsactie tijdens Oud en Nieuw zou zomaar kunnen als pressiemiddel.

Naast feesten mag vuurwerk dit jaar ook niet...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.