Zutphense Roy L. sprak in chat over politieke moord

Zutphense Roy L. sprak in chat over politieke moord

De Zutphense Roy L. heeft in gesprekken op WhatsApp aangegeven dat hij een politieke moord wel zag zitten. De man is maandag aangehouden voor het telefonisch bedreigen van Mark Rutte. 

In chatgesprekken, die in handen zijn van deze nieuwswebsite, is te zien dat hij een foto deelt van een vuurwapen. "Ik ben klaar met die twee. Het moet een politieke moord worden", schrijft hij in de whatsappgroep. Momenteel is hij op vrije voet, in afwachting van de snelrechtzitting. 

Op de foto wordt gereageerd dat ze het wapen dinsdagavond nodig zouden hebben. Een dat daarvoor hield Rutte een toespraak op televisie, waarin de nieuwe lockdown afgekondigd werd.

Volkert van der Graaf

"Ze gebruiken ons als robotjes. Ik trap daar niet meer in. Er moet een goede bom op", schrijft de Zutphenaar. L. deelt vervolgens informatie van de Wikipedia-pagina van Volkert van der Graaf, de man die politicus Pim Fortuyn vermoord heeft.

Hij heeft ook gebeld naar de Tweede Kamer, om daar bedreigingen richting de Minister President te uiten. Maandag is hij hiervoor opgepakt. Burgemeester Annemieke Vermeulen over de aanhouding: "Het is triest en laakbaar." Verder geeft ze aan dat ze het vertrouwen in de afhandeling bij de politie neerlegt.

Beelden van de aanhouding...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.