Raadsfractie Kies Lokaal Zutphen Warnsveld sluit zich aan bij landelijke partij

Raadsfractie Kies Lokaal Zutphen Warnsveld sluit zich aan bij landelijke partij

De Zutphense gemeenteraadsfractie Kies Lokaal Zutphen Warnsveld gaat zich aansluiten bij Code Oranje. Dit is een landelijke partij die volgend jaar mee gaat doen aan de Tweede Kamerverkiezingen.

Code Oranje pleit onder meer voor het bindend referendum en het versterken van de lokale democratie door beter te luisteren naar gemeenten en de regio. "En juist het versterken van de regio geeft ons de doorslag om deze samenwerking aan te gaan", stelt Kies Lokaal Zutphen Warnsveld fractievoorzitter Petra Ackermans, die bij lijsttrekker Richard de Mos haar zorgen heeft geuit over de toenemende tekorten bij gemeenten.

Ze legt verder uit: "De VNG stelt dat gemeenten jaarlijks 2 tot 3 miljard euro tekort komen. Daar komen de gevolgen van corona nog bij. Wij merken dat in onze gemeente: Zo is er een groot capaciteitsprobleem op het gebied van de handhaving, hetgeen leidt tot meer overlast en een groeiende afvalberg. Ook zijn er onvoldoende woningen, zowel koop- als huur."

Kandidatenlijst

Ackermans haar naam zal prijken op de kandidatenlijst van Code Oranje, nummer 11 op de regionale kieslijst. "Hierbij wil ik mij met ziel en zaligheid inzetten om slagen te maken ter verbetering van het Sociaal Domein, met name binnen de tekortschietende jeugdzorg," legt ze uit.

De Mos is blij met de steun vanuit Zutphen: "Binnenkort volgen nog veel meer lokale partijen. Door de nauwe samenwerking met lokale partijen, weten we precies wat de mensen dichtbij huis bezighoudt en kunnen we voor hen een lans breken in de Tweede Kamer."

Petra Ackermans stapte begin dit jaar uit Burgerbelang...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.