Bouwvakker overlijdt na val van vierde verdieping in Zutphen

Bouwvakker overlijdt na val van vierde verdieping in Zutphen

Een 39-jarige man uit Deventer heeft dinsdagochtend een dodelijke val gemaakt in Zutphen. Toen het slachtoffer spullen in een hoogwerker wilde laden op de vierde verdieping, ging het mis. Toegesnelde hulp mocht niet meer baten.

Lees verder onder video...

Het ongeval gebeurde op een bouwplaats aan Het Glacis, een nieuwe straat bij de Bolwerksweg. Een traumahelikopter werd opgeroepen en landde in de buurt van het ongeval. Ook brandweer, politie en ambulance waren ter plaatse om hulp te verlenen. De bouwvakker raakte zo ernstig gewond dat hulp niet meer mocht baten, het slachtoffer overleed ter plekke.

Arbeidsinspectie

Hoe de man ten val kon komen is nog niet bekend. "Op dit moment doen we onderzoek naar de toedracht en daar zal de arbeidsinspectie ook een rol in spelen", aldus politiewoordvoerder Anne Coenen. Volgens buurtbewoners waren de werklui bezig een keuken te plaatsen en het daarvoor benodigde materiaal via een open raam naar binnen aan het brengen.

De hulpdiensten hebben de plek waar de man behandeld wordt afgezet met hekken. Het onderzoek van de politie en de Inspectie SZW zal enige tijd in beslag nemen.

 | Harm Seubring / LGLD

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.