Grote brand verwoest vrijstaande woning in Gorssel

Grote brand verwoest vrijstaande woning in Gorssel

In een vrijstaande woning aan de Molenweg in Gorssel is maandagnacht brand uitgebroken. Even na twaalven werd de brand gemeld en de brandweer zette meteen groot in. De vlammen sloegen uit het huis.

Lees verder onder de video... 

Direct was er sprake van een middelbrand en daarom kwamen er meerdere voertuigen ter plaatse. "Bij de eerste melding was het duidelijk dat het een uitslaande brand betrof", legt veiligheidsregio-woordvoerder Mark Bosma uit. Nog geen kwartier later is er vanwege de omvang van de brand opgeschaald naar een grote brand. "Om een goede effectieve blussing met de hoogwerker te kunnen doen hebben we opgeschaald naar grote brand zodat ook een derde blusvoertuig ter plaatse kwam." 

Onbewoonbaar

De bewoners hebben op tijd het huis kunnen verlaten. "Ze zijn nagekeken door medewerkers van de ambulance. Over eventuele verwondingen of letsel is niets bekend", aldus de woordvoerder. Wel kunnen ze voorlopig niet meer in hun woning slapen, deze mag als verloren beschouwd worden. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend, daar volgt later onderzoek naar.

In totaal zijn er drie blusvoertuigen, een hoogwerker en een watertankwagen ingezet. Na ruim een uur gaf de brandweer het sein brand meester. Omdat het een vrijstaande woning betrof was de kans op overslag naar andere huizen klein.

 | Harm Seubring / LGLD

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.