Zutphen wil studenten inzetten tijdens verkiezingen

Zutphen wil studenten inzetten tijdens verkiezingen

Het duurt nog even, maar in 2021 mogen we weer naar de stembussen voor de Tweede Kamer-verkiezingen. Al gaat dat in corona-tijd een hele uitdaging worden. Zo zit een deel van de vrijwilligers die meestal helpen in de risicogroep.

In de stemlokalen zitten mensen die hun dag opofferen voor de democratie. Maar een deel daarvan zit in de risicogroep en zal dus in maart niet aanwezig zijn. De burgemeester van Zutphen, Annemieke Vermeulen, vraagt daarom studenten om een handje te komen helpen.

"We zijn op zoek naar mensen voor de stembureaus. En ik nodig met name studenten uit om ons te komen helpen", legt ze uit. Binnenkort zal de gemeente oproepen gaan plaatsen hiervoor. Studenten zijn namelijk jonger en lopen minder risico om het coronavirus te krijgen.

Onderzoek

En dat is nog niet alles. Ook moet er over een hoop andere dingen nagedacht worden. "Onze gemeente is momenteel bezig met de voorbereidingen van de verkiezingen. Zo wordt er onder andere onderzocht of locaties aangepast kunnen worden op de 1,5 meter-regel en er looproutes aangebracht kunnen worden. Daarnaast wordt er ook gekeken naar extra hygiënemaatregelen", legt de burgemeester uit.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.