Gemeente Zutphen vindt de huurprijzen te hoog

Gemeente Zutphen vindt de huurprijzen te hoog

De Zutphense gemeenteraad vindt dat de huurprijzen te hoog zijn. Ze zijn van mening dat verhuurders hun huren in 2020 niet moeten verhogen en dat minister Ollongren een huurstop mogelijk moeten maken. 

De Zutphense gemeenteraad sprak dinsdagavond over het onderwerp, tijdens een debat over de huurprijzen. De SP neemt het al lange tijd op voor huurders, in verschillende opzichten. Ze zijn blij met de conclusie van de raad. 

SP-fractievoorzitter Nils Müller, "Hiermee is een hele stap in de goede richting gezet. Het einde van de huurverhoging komt weer een stapje dichter bij. We gaan nu samen knokken tegen de huurverhoging." 

Acties

Dat de gemeenteraad een mening heeft is prima, maar ze hebben er weinig over te zeggen. Uiteindelijk gaan de verhuurders en minister Ollongren over de huurverhoging. Daarom moeten de huurders hun acties vooral voortzetten en uitbreiden, vindt Müller. "In die strijd vinden ze nu de gemeente Zutphen nu aan hun zijde." 

Woonwethouder Mathijs Ten Broeke zal namens de gemeente Zutphen verhuurders en minister vragen de huren in 2020 niet te verhogen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.