Omstreden raadslid Mame Douma wijst weg en wil onderzoek naar PvdA
Mame Douma.

Omstreden raadslid Mame Douma wijst weg en wil onderzoek naar PvdA

De omstreden, en absoluut niet geliefde, politicus Mame Douma probeert de aandacht bij hem weg te trekken. Hij probeert te sturen op een onderzoek richting de Brummense PvdA-fractie, om daar alle dirt op te graven. 

Douma heeft opnieuw mot met andere raadsleden, waarop deze zijn partij Democratisch Brummen verlaten hebben. Een dejavu; precies hetzelfde gebeurde eerder al toen Douma nog fractiebaas was van het ineengestorte Lokaal Belang. Het zou allemaal niet aan hem liggen, want we 'laten nu de PvdA wegkomen met hun geheimen en schandes'. 

Slangenkuil

De oud KLM-piloot probeert aan te sturen op een onderzoek naar de partij. "Ik ben mijn vertrouwen in de Brummense politiek kwijt. Het is een slangenkuil", legt hij uit. "Ik zou mij maar eens verdiepen in de PvdA", draagt hij aan. Waarom precies wil hij niet uitleggen. 

De meest recente rel waar de partij bij betrokken was is die met hun wethouder Eef van Ooijen. Hij kwam in opspraak toen de politiek sprak over het bestemmingsplan voor Eerbeek. Door dit dossier zijn er toentertijd, medio 2018, meerdere PvdA-raadsleden opgestapt. Of Douma daar op doelt is onduidelijk. 

 

De partij zelf wil niet reageren op de opmerkingen van hun raadscollega. Ze geven aan het liever met hemzelf op te pakken, maakt Berend Klok namens de partij duidelijk. Daar moet Douma van geschrokken zijn. Nadat wij vragen stelden aan de PvdA mailde hij snel de redactie om, met veel bombarie, te melden dat hij het publiceren van dit artikel "als een dreiging ervaart" en dat hij "het ook zodanig gaat behandelen." 

"Het zou goed zijn als er ook een diepte onderzoek zou komen naar de geschiedenis van de Brummense politiek"
Mame Douma

Naast een hetze tegen de PvdA wordt er ook nog een hele complottheorie op tafel gegooid. "Het zou goed zijn als er ook een diepte onderzoek zou komen naar de geschiedenis van de Brummense politiek dan voortdurend de schijnwerper op mij te richten. Alle lokale partijen bijvoorbeeld, denk aan IPV, Lokaal Belang en Democratisch Brummen, zijn ten onder gegaan. Terwijl in de buurgemeente Voorst Gemeentebelangen de grootste is geworden. Terwijl ook daar hevige discussies waren. Zoals in vele partijen. Verschil is dat in Brummen de politiek veel te persoonlijk is. En dus incapabel is." De link dat hij twee van de drie partijen die hij noemt betrokken is, en dat misschien daar de oorzaak ligt, lijkt hij niet te zien. 

Zomerreces

Douma wil verder niet ingaan op zijn grote falen. Ook een uitnodiging voor een uitgebreid interview voor camera, om zo alles duidelijk uit te kunnen leggen, slaat hij af. "Even geen politiek voor mij. En dus ook geen interview. Eerst zomerreces", zegt hij. Hij lijkt zonder ook maar iets van empathie of schuldgevoel het zomerreces in te gaan, om in september weer in de raadszaal te verschijnen alsof er niks gebeurd is. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.