Oei! Stemmers Mame Douma zijn woest op hem
Mame Douma (in het roze overhemd) in betere tijden.

Oei! Stemmers Mame Douma zijn woest op hem

De Eerbeekse Mame Douma was populair tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Met opgetogen blik en heel veel stemmen zat mij namens Lokaal Belang in de gemeenteraad. Nu, ruim twee jaar en twee partijen later, heeft hij niks meer om gaaf mee te doen. Stemmers die voor hem kozen hebben daar erg spijt van. 

Deze nieuwswebsite berichtte op 16 juni over het gedoe in Democratisch Brummen, de partij die Douma na het instorten van Lokaal Belang opgezet heeft. Raadsleden Theo Hofman en Eric Kleverwal gooide de handdoek in de ring en stopte er mee. In een verklaring schrijven ze dat het vooral aan de houding van Douma lag. Ook stemmers zijn helemaal klaar met hem, blijkt uit de vele reacties die binnenkwamen op het nieuwsbericht. 

'Grote fout'

Twan uit Eerbeek: "Ik had vertrouwen in deze man. Ik dacht dat hij goed zou zijn voor de gemeente. Maar zoals altijd bij een narcist kom je al snel van de koude kermis thuis", reageert hij. Mieke uit Brummen: "Die man heeft mij ontzettend teleurgesteld. Ik stemde altijd op VVD, maar stond daar in 2018 niet achter. Ik koos na goed onderzoek voor Douma. De grootste fout die ik ooit gemaakt heb in het stemhok."

Ook een raadslid, die vertrouwend op anonimiteit een reactie stuurt, is teleurgesteld. "Ik stem nooit op mezelf of op mijn eigen partij. Ik sta er natuurlijk achter, maar vind dat ronduit arrogant. Dus ik heb op Mame gestemd. Dat had ik nooit moeten doen! Mijn politieke kennis heeft me in de steek gelaten." We vroegen alle reageerders of ze vinden dat Douma direct de raadszaal moet verlaten, het antwoord was een duidelijke ja. Maar dat ziet de beste man zelf niet zitten. 

"Ik doe niet mee aan de verkiezingen van 2022, dan is het voorbij." Waar de meeste mensen bij groot falen zich voor lange tijd verstoppen ver onder de dekens blijft Douma erg achter zijn handelen staan. "Ik ben in het bezit van rapporten van twee zeer gerenommeerde bureaus die heel positief waren over mijn leiderschap in team verband." Maar de tijden zijn veranderd. 

"Ik sta voor mijn keuzes in het leven"
Mame Douma

De vraag of hij begrijpt dat kiezers geen vertrouwen meer in hem hebben ontwijkt hij. "Vertrouwen geldt heel breed in de lokale politiek. Niet alleen voor mij. Het is omgekeerd, ik ben ook het vertrouwen kwijt in politiek Brummen." Hij lijkt niet in te zien dat er ook nog stemmers bestaan, met een mening. "Ik sta voor mijn keuzes in het leven en heb alleen maar spijt dat ik mij heb mee laten sleuren in de lokale politiek." Daarna gooit hij spreekwoordelijk de deur dicht en weigert verder te reageren. 

Politieke shit

De politicus en oud KLM-piloot is van mening dat het aan de hele lokale politiek ligt en niet aan hem. Hij wil liever dat er onderzoek gedaan wordt naar andere partijen dan dat er een schijnwerper op hem te richten. Op het aanbod of hij daarover meer wil vertellen aan de volgers van deze nieuwswebsite gaat hij nadenken.  

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.