Alweer gedoe in Brummense politiek: tweetal verlaat fractie van Mame Douma

Alweer gedoe in Brummense politiek: tweetal verlaat fractie van Mame Douma

Zo'n twee jaar geleden kwam Lokaal Belang groot in het nieuws. De partij bloedde volledig leeg, nadat Mame Douma hierin het voortouw nam. Hij richtte de nieuwe partij Democratisch Brummen op. Maar dat heeft niet lang stand gehouden. 

Raadsleden Theo Hofman en Eric Kleverwal hebben besloten Democratisch Brummen te verlaten. Na het zomerreces zullen ze verder gaan onder de naam Hofman-Kleverwal. De  van het vertrek uit Democratisch Brummen is volgens Hofman en Kleverwal vooral gelegen in de werkwijze van deze partij. In hun verklaring zijn ze erg kritisch richting de partij. 

Geen openheid en transparantie

"Deze beslissing viel ons, als medeoprichters van de partij zwaar, want wij dragen de politiek nog steeds een warm hart toe. Helaas kunnen wij ons beiden niet meer verenigen in de machtsstructuur en in de top-down benadering binnen de partij. Waarden waar we als partij naar buiten toe voor staan, zoals openheid en transparantie, zijn binnen de eigen muren ver te zoeken", schrijven de twee. 

Theo Hofman liet zich tijdens al het gedoe rondom Lokaal Belang beëdigen als nieuw raadslid voor de partij. Maar al snel besloot hij om ook de oversteek te maken. Het is dus op z'n zachts gezegd allemaal niet chique gegaan, zien ook de twee zelf. "We beseffen ons terdege dat dit besluit tot nogal wat ophef zal leiden en dat is te begrijpen; onze politieke carrières begonnen immers met een valse start en daar zijn we niet trots op. Ook deze afscheiding is weer een dieptepunt in de Brummense politiek. Maar tegelijkertijd,  terugkijkend op de turbulente raadsperiode van de afgelopen twee jaar waarin er zowaar een wilde stoelendans heeft plaatsgevonden binnen college en raad, kan deze afsplitsing er ook nog wel bij."

Mame Douma wil geen commentaar geven op het vertrek van de twee. "Tja, Brummense politiek begint op een Griekse tragedie te lijken", zucht hij. Waarna hij benadrukt verder niks te gaan zeggen. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.