Brummen introduceert afval scheiden op straat

Brummen introduceert afval scheiden op straat

Thuis en op het werk wordt er al veel afval gescheiden ingezameld. Plastic flesjes of blikjes komen daar al niet meer bij het restafval terecht. Maar op straat heb je geen keuze: het moet in de 'grijze' straatprullenbak. Maar in Brummen niet meer, daar brengen ze het afval scheiden ook de straat op.

In de gemeente zijn zo'n 25 nieuwe afvalbakken geplaatst, speciaal voor PMD-afval. Naast de gewone afvalbak hangt nu op meerdere plekken een extra bak om plastic, blik en pakjes drinken in te doen. "Met deze nieuwe extra afvalbakken hopen we samen met u een volgende stap te zetten in het verduurzamen van Brummen. En bovendien houden we onze gemeente schoon", aldus wethouder Pouwel Inberg.

Succesvol

Brummen is de eerste gemeente die het in de regio introduceert, maar niet de eerste in Nederland. In de gemeenten die er al eerder mee begonnen zijn, is gebleken dat het goed werkt. Op de bakken staat duidelijk aangegeven wat er in gegooid mag worden. Andere dingen kunnen in de andere bak, voor het restafval.

Ze zijn geplaatst in het centrum van Brummen en Eerbeek, maar ook bij de Brummense veerpont en de Hallsebrug. Als de bakken vol zitten vraagt de gemeente je het afval in een andere bak te gooien of mee te nemen naar huis.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.