Brummense PvdA-wethouder gaat aftreden, naam mogelijke opvolger uitgelekt
Eef van Ooijen.

Brummense PvdA-wethouder gaat aftreden, naam mogelijke opvolger uitgelekt

Eef van Ooijen, wethouder namens de PvdA in de gemeente Brummen, heeft het voornemen om te stoppen. Volgens de partij gaat hij zijn ontslag indienen, vanwege persoonlijke omstandigheden. Een interne procedure wordt nu gevolgd om de opvolger te vinden, maar er is al het een en ander uitgelekt. Van Ooijen nam in 2019 ook al ontslag, maar kwam kort daarna toch terug als wethouder in een nieuwe college.

Voormalig fractievoorzitter Cathy Sjerps, nu bestuurslid, wordt genoemd als opvolger. Bestuursvoorzitter Fred Janssen wil de naam van de opvolger niet nog niet bevestigen. "We hebben een interne partijdemocratie. We volgen de interne procedure", legt hij uit. Volgens de regels van de partij wordt nu een opvolger gezocht. "Je rekent erop dat het netjes en goed verloopt, maar nu is er toch wat uitgelekt."

De PvdA-fractie is nu aan zet een nieuwe wethouder voor te dragen. "Die hebben een kandidaat en die stellen ze voor. Maar ze vragen de leden om een advies, dat zwaar wordt meegeteld. Het gaat niet alleen om kwaliteit maar ook om draagvlak", aldus Janssen. De gemeente Brummen heeft het ontslag nog niet ontvangen, aldus een woordvoerder.

Ophef om bestemmingsplan

Van Ooijen kwam in 2018 onder vuur te liggen rondom het bestemmingslan voor het centrum van Eerbeek. Dit plan zorgde ervoor binnen de Partij Voor De Arbeid, de partij waar de wethouder bij aangesloten zit, dat twee raadsleden opstapte. Toen LokaalGelderland-journalist Jesse Sprikkelman hem wilde interviewen daarover liep hij meermaals weg van de camera.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.