Stichting Schuldhulpmaatje verwacht veel meer schulden door corona-crisis

Stichting Schuldhulpmaatje verwacht veel meer schulden door corona-crisis

De coronacrisis zorgt niet alleen voor gezondheidsproblemen, maar ook voor financiele problemen. De economie heeft flink te lijden hieronder wat ervoor zorgt dat meer mensen geldproblemen krijgen. De Zutphense stichting SchuldHulpMaatje is er om deze mensen te ondersteunen. 

Lees verder onder de video... 

De stichting  bereidt zich voor op extra hulpvragen en roept mensen op niet te lang te wachten met het vragen om advies en ondersteuning. “Als je er op tijd bij bent, is het makkelijker om uit problemen te komen of te blijven. Schuldhulpmaatje is onafhankelijk, en je bent en blijft zelf de baas over je geld.”, aldus Gidie Ritzerveld, coördinator van Schuldhulpmaatje.

“Inmiddels hebben we ontdekt dat ook op afstand, met telefoon, whatsapp en beeldbellen, we mensen prima kunnen helpen.” SHM Zutphen is ook op zoek naar nieuwe maatjes: “Voorlopig kunnen we nog goed extra vragen opvangen en staan een paar mensen klaar om de training tot schuldhulpmaatje te volgen. Voor de toekomst hebben we meer mensen nodig. Schuldhulpmaatje landelijk is druk bezig de trainingen hiervoor coronaproof te ontwikkelen.”

Hij beklemtoont: “Juist als de stress over geld nog niet te hoog is opgelopen, lukt het nog om aan de slag te gaan hiermee.” 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.