Zutphense horeca aangeslagen door tijdelijke sluiting: 'dit is een strop'
- Nieuwe corona-maatregel
- 15 maart 2020
- Harm Seubring
ZUTPHEN - Horeca-ondernemers leven in onzekerheid door het coronavirus (COVID-19). Tot en met 6 april mogen ze de deuren niet meer openen als veiligheidsregio. Zutphense ondernemers reageren aangeslagen.
Lees verder onder de video...
"Dit is pijnlijk voor alle horeca-ondernemers", legt Fady Merhame uit, eigenaar van Restaurant Sultani. "Het is moeilijk. Maar we begrijpen wel dat we er met z'n alle doorheen moeten." Het heeft financiële gevolgen: "Normaliter hadden we nu helemaal vol gezeten. Nu is het helemaal leeg. Het personeel kunnen we mogelijk via een WW-uitkering blijven uitbetalen.
"Het is een strop voor ons. Het is niet fijn, maar voor de veiligheid is het goed. Anders krijgen we een rare situatie", beklemtoont Roberto Yacoubi, eigenaar van Grill Restaurant Oriëntal.