Hanzehof gaat dicht door coronavirus, bioschoop blijft open

Hanzehof gaat dicht door coronavirus, bioschoop blijft open

Het Zutphense theater De Hanzehof moet tot eind deze maand dicht blijven door het coronavirus (COVID-19). De bioscoop, Cinemajestic, blijft wel gewoon open. Het kabinet heeft donderdag nieuwe maatregelen tegen de verdere verspreiding van het virus aangekondigd.

Lees verder onder de video...

Theaters en musea mogen niet meer open blijven tot eind deze maand. Daarom heeft ook Schouwburg Lochem alle voorstellingen afgelast. Ook moeten evenementen met meer dan honderd bezoekers een andere datum zoeken. Daniël Lugtmeier, hoofd marketing van het theater: "Wij houden ons vanzelfsprekend aan het landelijke beleid, in Theater Hanzehof zijn in ieder geval tot en met 31 maart geen voorstellingen. Vanmiddag hebben wij alle 800 bezoekers voor diezelfde afgebeld en de rest benaderen wij via mail. Wij zijn daarnaast hard bezig om zo snel mogelijk een vervangende datum te vinden voor alle voorstellingen die niet door kunnen gaan."

Maatregelen

De Zutphense bioscoop Cinemajestic blijft vooralsnog open. De nieuwe maatregelen is voor de bioscoop geen aanleiding om de deuren gesloten te houden. Wel worden er aanvullende maatregelen genomen. Eerder werden de hygiëneprotocollen al aangescherpt. Nu het kabinet alle evenementen voor meer dan honderd personen afgelast, laat Cinemajestic nog maar maximaal honderd personen in de zaal bij de voorstellingen. "Daarnaast zal de programmering worden aangepast om zo min mogelijk bezoekers op hetzelfde moment in dezelfde ruimte te laten verblijven", melden ze.

De veiligheid van bezoekers en medewerkers staat op de hoogste prioriteit. Als het nodig is worden de maatregelen verder aangescherpt.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.