Zutphen wil 100.000 euro beschikbaar stellen voor jongerenwoningen

Zutphen wil 100.000 euro beschikbaar stellen voor jongerenwoningen

De gemeente Zutphen wil een subsidie van 100.000 euro beschikbaar stellen aan de David Evekink Exploitatie Stichting (DEES) voor het realiseren van jongerenwoningen. De stichting is sinds 2018 bezig met het renoveren van een pand aan het Basseroord, maar komt nu geld tekort. Zonder de subsidie kan het plan niet doorgaan.

De totale investering van de stichting is zo'n 1,9 miljoen euro. In het gebouw op nummer 16 moeten tien sociale huurwoningen speciaal voor jongeren worden gecreeërd. Het gaat dan om jongeren tussen de 18 en 23 jaar. "Het zijn echt appartementen met een keukenblok, douche, wc en woonkamer", zegt Hans Barkel van de stichting. "Het wordt geen studentenhuis."

De subsidie van de gemeente komt uit een speciale pot, met geld wat alleen voor dit soort projecten gebruikt kan worden. Ondanks dat moet de gemeenteraad nog wel akkoord gaan met de subsidieverstrekking. Het college staat er echter wel welwillend tegenover. Het tekort bij de stichting is ontstaan door een overwachte bouwkostenstijging.

De stichting gaf eerder uitleg over het project...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.