Boer Kerkpad Warnsveld woest om meldpunt: 'het zijn leugens'

Boer Kerkpad Warnsveld woest om meldpunt: 'het zijn leugens'

Er blijft gedoe om het Kerkpad in Warnsveld. Boer Hans van Schooten is niet te spreken over een meldpunt wat geopend is, waar klachten over hem gepubliceerd worden. 

De boer valt wandelaars geregeld lastig, zo bleek eerder uit berichtgeving op deze nieuwswebsite. Wat niet mag, want het pad waar zijn grond omheen ligt is openbaar. De wandelaars verenigigen zich op een website, genaamd meldpuntkerkpad.nl. "Dat gedrag zit Van Schooten heel hoog. Zeker ook gezien alle aantoonbare leugens op de website die door dezelfde mensen in de lucht wordt gehouden", legt Roelf Pot uit die het woord voert namens de boer. "Ook vanuit de gemeente is al kritisch gereageerd op deze website waarop hij een week offline is geweest. Hij staat weer online met alle leugens en verdachtmakingen er nog op", beweert hij. 

Steeds meer meldingen

Gert Meijboom is van het meldpunt. "Er zijn al langer problemen De gemeente en de politie zijn daarover geïnformeerd, zowel door individuele wandelaars als door wandelorganisaties. Er lopen namelijk een paar wandelroutes over het Kerkpad. Omdat noch de politie, noch de gemeente optreden en handhaven en we steeds meer meldingen krijgen zijn we begonnen met het meldpunt", legt hij uit. 

Advertentie

Meijboom zegt de boer niet zwart te willen maken. Hij wil vooral helpen. "Er zijn heel veel mensen slachtoffer van het gedrag van deze man. Verschillende wandelaars hebben geprobeerd met de boer in gesprek te gaan. In augustus vorig jaar hebben we met een aantal wandelaars een brief aan hem geschreven. Ook daarin hebben we aangegeven met hem in gesprek te willen. Verder hebben we hem toen ook laten weten het vervelend te vinden dat hij zoveel overlast zegt te ervaren en te willen meedenken over oplossingen. We hebben geen reactie ontvangen."

Eenzijdig

Op de website is te zien op welke plekken er dingen voorgevallen zijn. Maar volgens Pot, die spreekt namens de boer, mag het geen meldpunt genoemd worden. "Deze website is geen meldpunt want je kunt er niets melden en niet reageren. Het is een eenzijdige weergave van hun beeld van de situatie. Ook enkele bewoners van de Sonnenbergstraat en de Voorsterallee hebben deze mensen al gewezen op de onjuistheden en valselijke beschuldigingen op die website. Zij doen daar echter niets mee."

Meijboom beklemtoont dat de boer vooral boos op zichzelf moet zijn. "Door het gedrag van de betreffende boer is het meldpunt ontstaan. De boer moet dus niet boos zijn op het meldpunt, maar op zichzelf, zijn gedrag. Als hij geen mensen lastigvalt, bedreigt, intimideert en de weg niet blokkeert, dan was er geen meldpunt geweest. Wij zijn altijd bereid geweest, en dat zijn we nog steeds, met hem in gesprek te gaan."

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.