V.l.n.r.: Geert van Klinken (RTV Veluwezoom), Arne Pruijt (RTV Voorst) en Pieter Krommenhoek (B-FM)

Lokale omroepen zetten handtekening onder samenwerking: Andere samenwerking op lager pitje

REGIO - Nog intenser samenwerken, en op bestuurlijk niveau zelfs fuseren. Dat is het doel van de nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen de lokale omroepen van Zutphen, Brummen en Voorst.

B-FM (Zutphen), RTV Veluwezoom (Brummen) en RTV Voorst tekenden maandag de overeenkomst. Er zal intensief worden samengewerkt op diverse vlakken. Er worden al programma's gedeeld met elkaar, maar dit zal worden uitgebreid. Daarnaast slaan diverse afdelingen, bijvoorbeeld PR of techniek, hun handen ineen.

Fusie

In de overeenkomst is ook opgenomen dat de besturen van de omroepen binnen één jaar fuseren. "Hierop is ook winst te behalen" lichtte Ron Selles, secretaris van RTV Veluwezoom, toe. "Maar het blijven wel drie verschillende organisaties en stations."

"Dit plan lag er al een stuk langer, en daar zit nu schot in"
Ron Selles, secretaris RTV Veluwezoom

RTV Stedendriehoek

Eind vorig jaar werd ook een grotere samenwerkingsovereenkomst getekend. Naast de drie omroepen van Zutphen, Voorst en Brummen deden daar ook Deventer Radio & Televisie en RTV Apeldoorn mee. Die samenwerking blijft bestaan naast de nieuwe samenwerking. "Dit plan lag er al een stuk langer, en daar zit nu schot in."

Daarnaast kunnen de drie relatief kleinere omroepen nu beter opboksen tegen de twee grote (Deventer en Apeldoorn). "We gaan nu als één organisatie samenwerken met Deventer en Apeldoorn. Samen staan we sterker, om het zo te noemen." Echter betekend dit geen haat en nijd tussen de omroepen, zegt Selles: "Naar mijn weten hebben de omroepen uit Apeldoorn en Deventer er geen problemen mee."

 

 

Lees ook:


reacties

 • 04 juli 2017

  Marjan

  Samenwerken? Zo krijg je grotere omroepen die geen aandacht meer gaan hebben voor het echt lokale nieuws. De lokale omroepen worden kapot gemaakt. Helaas. Ik ga niet meer luisteren!

 • 04 juli 2017

  Wijnand Kuut

  Fantastisch, niet dus. Waar blijft de echte lokale omroep? De omroep die mij vertelt wat er gebeurt om de hoek. En de omroep waarvan je de ochtendpresentator in de supermarkt tegen komt? Langzaam wordt alles vanaf afstand gedaan. En dan is het geen lokale omroep meer.

 • 04 juli 2017

  Bertram

  Beste Marjan, & Wijnand helaas moet ik constateren dat jullie beide niet helemaal op de hoogte zijn van de stand van zaken, wat betreft de streekradio " Geen aandacht meer voor het lokaal nieuws" pure onzin, juist het lokale nieuws is één van de speerpunten binnen de streekradio en dat is ook de reden dat de drie partijen voor een groot deel afzonderlijk blijven opereren maar daarnaast ook oog hebben voor een samenwerking. op deze manier sta je sterker en kun je beter het nieuws verspreiden. "Langzaam wordt alles vanaf afstand gedaan " nou dat is absoluut niet waar, streekradio is juist bedoeld om meer naar de mensen toe te gaan, en verslag te doen van zaken wat er onder de burgers speelt. Kortom de streekradio is in het vernieuwende media landschap een absolute vebetering.

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.