Deelnemers De Derde Helft bij ‘t Overschotje nemen Koersbalmat in gebruik

Deelnemers De Derde Helft bij ‘t Overschotje nemen Koersbalmat in gebruik

Op 27 maart is het project De Derde Helft bij sportvereniging ’t Overschotje in Lochem van start gegaan. Bij dit project, geïnitieerd door het Nationaal Ouderenfonds, stelt een sportvereniging haar accommodatie ter beschikking aan ouderen die gezelligheid en bewegen willen combineren.

In de afgelopen weken hebben een aantal oudere inwoners van Lochem aan dit project bij ’t Overschotje meegedaan. Er werd Jeu de Boules en Bowls gespeeld en men kon meedoen met meerdere vormen van handvaardigheid zoals stempelen, kaarten en affiches maken en schilderijtjes van stukjes stof. Deze activiteit werd begeleid door een docent van de Muzehof. Daarnaast is er gesjoeld en waren er liefhebbers voor klaverjassen.

Koersbalmat

Afgelopen woensdag is ook de nieuwe koersbalmat in gebruik genomen. Met mooi weer wordt daar buiten op gespeeld maar bij slecht weer kan die mat binnen worden uitgerold. De deelnemers gaven duidelijk aan dat ze genoten van de gezellige sfeer.

Beweegweek

Van 27 tot en met 31 mei is de nationale beweegweek voor ouderen. Ook De Derde Helft van ’t Overschotje is daarvoor aangemeld. Ouderen zijn elke woensdagmiddag vanaf 13.30 uur welkom voor De Derde Helft in de kantine van ’t Overschotje op De Elzelaan 1 in Lochem.

Tot en met juni kan men gratis deelnemen aan de activiteiten. Voor consumpties moet wel betaald worden.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.